Cosmogonia biblica

De unde este freamatul ce ne cuprinde cand privim noaptea, deasupra capului, bolta instelata? Ce sunt aceste stele asezate in grupuri de constelatii, navigand pe cai trasate cu precizia unor ecuatii matematice? Cine le-a asezat in spatiu si care le este mesajul misterios? Exista un mesaj al numerelor. Nu cumva exista si unul purtat spre noi de ordinea si numele constelatiilor?

Scopul cu care a creat Dumnezeu corpurile ceresti ne este enuntat chiar in pasajul in care ele sunt mentionate pentru prima data, Geneza 1:14-19. Acolo ni se spune ca, in afara de a marca alternarea zi/noapte, corpurile ceresti au menirea de a fi „semne care sa arate vremile, zilele si anii”.

Luminatorii trebuie sa fie niste SEMNE

In original, pentru semne este folosit oth, un derivat al lui atah, care inseamna a veni. „Semnele” vorbesc deci despre ceva sau Cineva care va veni. Cei care inteleg mesajul lor sunt anuntati si avertizati de ele, in timp ce ceilalti „se tem de ele” (Ieremia 10:2).

Biblia ne spune ca stelele cerului sunt numarate de Dumnezeu si ca fiecaruia i s-a dat un nume (Ps. 147:4). Multe din numele acestor stele s-au pierdut in decursul istoriei. In prezent exista aproximativ doar 100 de nume stravechi pe care le putem culege din documente scrise in limbile arabica si ebraica. Astronomii de astazi folosesc numirile stravechi fara sa se mai gandeasca la semnificatiile lor. Numele stelelor sunt pomenite, pe ici pe colo, in pasajele Bibliei, desi uneori, traducerea lor cam lasa de dorit (in Iov 9:9, ash este Arcturus – Ursa Mare, \esil este Orion, \imah sunt Pleiadele). In Iov 38:31-33 ni se vorbeste despre Gainusa, Orionul, Ursa Mare si … semnele Zodiacului! Despre acelasi Zodiac, despre Orion si despre Closca cu pui ni se vorbeste si in 2 Imparati 23:5; Isaia 13:10 si in Amos 5:8.

Ce este „Zodiacul”?

Prin Zodiac se intelege o succesiune de douasprezece semne (figuri) desenate pe bolta cerului. Ele sunt ca un fel de inel prin care trece soarele in drumul sau aparent din timpul celor douasprezece luni ale anului. Comentatorii stravechi sunt de parere ca prima referinta la semnele Zodiacului se gaseste in visul pe care l-a avut Iosif (Soarele, luna si unsprezece stele se inchinau inaintea lui; Iosif fiind cel de al doisprezecelea semn Zodiacal).

Este important sa spunem ca profilurile figurilor ceresti sunt trasate arbitrar si ca numele lor vine spre noi din protoistoria omenirii. Iosif Flavius, un istoric evreu din primul secol, noteaza traditia evreiasca care sustine ca aceste semne ale Zodiacului, ca elemente de astronomie Biblica, ne-au fost lasate de Adam, Set si Enoh. Prima evidenta Biblica despre asa ceva o gasim in Geneza 11:4, unde ni se spune ca oamenii s-au apucat sa zideasca un turn „cu cerul in varf” (gresit tradus: „care sa atinga cerul”). Prin expresia „cu cerul in varf” ni se sugereaza ca la etajul de sus al turnului Babel erau desenate semnele ceresti ale Zodiacului. Acelasi Zodiac fusese desenat si in Templele Denderei si Esnehei din Egipt.

Tablitele de lut descoperite in sapaturile arheologice din Babilon, amintesc despre aceste semne ale Zodiacului, adaugand ca insemnatatea lor primordiala se pierduse sau fusese denaturata intre timp. Aceasta denaturare sau degradare a adevarului istoric primitiv a dus si la caricaturala mitologie greaca.

Trebuie sa ne amintim ca Biblia scrisa nu a aparut decat pe vremea lui Moise, cam prin anul 1.450 inainte de Christos. Pana atunci, revelatia divina a fost transmisa si prin alte cai, printre care, unii comentatori cred, a fost si aceasta cale a semneleor Zodiacale. Existenta unor personaje ca Melhisedec, imparatul Salemului, Ietro, preot al Dumnezeului cel viu in Madian si Balaam, profet al Domnului in tara Mesopotamiei, ne obliga sa credem ca Dumnezeu a avut reprezentanti Sai in popoarele lumii cu care a comunicat pe cai speciale, in afara Scripturilor evreiesti. Un alt exemplu al acestei realitati il gasim in cartea Iov: toate personajele sunt contemporane cu patriarhii biblici, Il cunosc pe Dumnezeu, traiesc sub calauzirea si judecata lui Dumnezeu, iar Elihu este chiar un exponent evident al Duhului Sfant.

De unde au venit semnele „zodiacului”?

Lucru uimitor este ca figurile zodiacale nu sunt imediat evidente in constelatiile vizibile, ci au fost desenate arbitrar pe bolta astronomica, de parca cineva a vrut sa aseze fresca unui mesaj in infinitul spatiului sideral, departe de orice posibilitate de contaminare prin amestecul mainii omenesti.

Dupa ce au aparut Scripturile scrise, oracolele cronicilor sfinte (Rom. 3:2) au inlocuit mesajul stelar. Insemnatatea semnelor zodiacale s-a estompat, a fost uitata sau, si mai tragic, a fost inlocuita cu o alta insemnatate, demonica in natura si distrugatoare in intentie. Mitologiile si religiile lumii sunt astfel bazate pe cioburi de adevar, ramase dintr-un mesaj pervertit de-a lungul veacurilor.

Un psalm cu mesaj stelar

Despre frumusetea si farmecul revelatiei stelare ni se vorbeste sugestiv in Psalmul 19. Cele doua jumatati ale psalmului (1-6 si 7-14) aseaza intr-un fel de paralela cronologica doua carti de revelatie divina: bolta cerului si Scriptura. Trecerea abrupta de la un subiect la altul din mijlocul psalmului i-a lasat perplecsi pe comentatorii din toate timpurile.

Intre cele doua jumatati exista o simetrie care le da valoare egala:

„Cerurile spun slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste … o noapte da de stire alteia … ” si

„Legea Domnului este desavarsita si invioreaza sufletul, marturia Domnului este adevarata si da intelepciune celui nestiutor … ”

Prima parte a psalmului nu ne vorbeste despre minunatia creatiei cosmice, ci despre mesajul ei. Intr-o foarte clara aluzie ni se spune despre drumul soarelui care „rasare la un capat al cerurilor si isi ispraveste drumul la celalalt capat”. Este evident ca nu este vorba despre miscarea solara iluzorie din timpul zilei, ci de parcurgerea unui drum zodiacal cu semnificatie de mesaj profetic. Miscarea de pe bolta cereasca are ceva de spus: „Si aceasta fara vorbe, fara cuvinte, al caror sunet sa fie auzit, dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii.”

Ce vestesc cerurile ? Raspunsul se gaseste in Gen. 3:15. Esenta revelatiei primordiale este Protoevanghelia. Acolo ni se vesteste venirea lui Christos si rascumpararea rasei umane cazute sub sfera de influenta a lui Satan.

Semnele zodiacului vestesc „lucrarea mainilor Lui”, adica venirea Celui care, dupa ce va suferi, va zdrobi capul sarpelui cel vechi, Satan.

Mesajul „zodiacului”

Dar cum sa deschidem aceasta carte a cerului? Zodiacul este un inel de semne simbolice. Unde ii este inceputul? De-a lungul procesiunii „echinoxurilor”, soarele isi modifica gradual pozitia, in asa fel incat la fiecare 2.000 de ani, el isi incepe drumul din alt semn al zodiacului. Cei din vechime stiau asta si anticipand ca, peste timp, oamenii nu vor mai sti unde este inceputul cartii de revelatie stelara ei au inventat si construit „Sfinxul”! El este un semn de aducere aminte: cap de femeie si corp de leu. Cartea cerului incepe cu zodia Fecioarei si se va incheia cu zodia „Leului”. Numirea de „Sfinx” este un derivat al verbului grec sfingo, care inseamna a pune impreuna, a lega. Creatura curiosa din desertul Egiptului leaga cele doua capete ale ciclului zodiacal.

Exista un total de douasprezece semne zodiacale. Gematria ne spune ca 12 este cifra care defineste guvernarea perfecta si exact aceasta este menirea „luminatorilor” asezati de Dumnezeu pe bolta: „sa stapaneasca ziua si noaptea” (Gen. 1:18), „Cunosti tu legile cerului? Sau tu ii oranduiesti stapanirea pe pamant?” (Iov. 38:33)

Cronica stelara este impartita in trei carti, fiecare cu cate patru capitole (semne). In cazul acesta, cifra 12 este rezultatul lui 3×4, sau a adevarului divin care se reveleaza pamantului (vezi anexa despre „Cifrul spiritual al cifrelor”).

Cartea intai. Rascumparatorul

FECIOARA (VIRGO). Profetia despre samanta femeii.
BALANtA (LIBRA). Lucrarea rascumparatorului (harul).
SCORPIONUL (SCORPIO). Lupta Rascumparatorului.
SAGETATORUL (SAGITTARIUS). Implinirea profetiei.

Cartea a doua. Cei rascumparati

CAPRICORNUL (CAPRICORNUS). Profetia eliberarii.
VARSATORUL(AQUARIUS). Rezultatul revarsat peste multi.
PESTII (PISCES). Rezultatul impartasit multora.
BERBECELE (ARIES). Implinirea eliberarii promise.

Cartea a treia. Rascumparatorul (Cea de a doua venire)

TAURUL (TAURUS). Profetia judecatii viitoare.
GEMENII (GEMINI). Domnia slavita a Rascumparatorului.
RACUL (CANCER). Siguranta celor rascumparati.
LEUL (LEO). Implinirea profetiei despre biruinta.

Fiecare capitol (semn zodiacal) al celor trei carti este alcatuit astronomic din trei constelatii. Exista astfel un total de 36 (3×12) constelatii implicate in ciclul zodiacal. Impreuna cu numarul semnelor zodiacale, obtinem totalul de 36 12=48 (4×12) de elemente ale revelatiei stelare. Un studiu al tuturor acestor elemente ar fi impresionant, dar depaseste scopul si spatiul pe care-l avem.

Este interesant sa adaugam doar ca Apocalipsa ne descrie o scena a sfarsitului, in care, in limbajul fapturilor ceresti, se vesteste ca: „Leul din semintia lui Iuda … a biruit ca sa deschida cartea si sa-i rupa pecetile” (Apoc. 5:5).

Este „zodiacul” crestin?

Aproape in toate ziarele de astazi apar horoscoape si se consulta semnele Zodiacului. Care trebuie sa fie atitudinea noastra fata de aceasta realitate?

Explicatiile de mai sus s-au vrut o lamurire si o avertizare. Sigur, Dumnezeu ne-a lasat in paginile Bibliei franturi de informatii si aluzii la realitatea si revelatia „luminatorilor ceresti”. La fel de sigur insa, revelatia scrisa a inlocuit-o pe cea stelara. Lumina clara a revelatiei scrise a facut sa paleasca lumina difuza a zodiilor. Pentru „vremea” de acum, Dumnezeu interzice ghicirea in stele si astrologia. Revelatia stelara este astazi denaturata si demonizata. A starui in ea, inseamna a trai constient impotriva unei porunci dumnezeiesti: „Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului.” (Deuteronom 18:10-12).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *