Aruncatorul de stele

In cartea sa ?Aruncatorul de stele?, Lorans Eisley povesteste despre o zi in care se plimba pe o plaja plina de stele de mare, care fusesera aruncate acolo de valuri. A observat un baiat care le lua una cate una si le arunca inapoi in ocean. Cand l-a intrebat de ce face aceasta, baiatul i-a raspuns: ?Daca nu o fac, vor muri!?. ?Dar cum crezi tu ca salvand atat de putine, poti sa faci o schimbare pentru atat de multe stele de pe plaja??. Atunci baiatul s-a aplecat, a luat o stea de mare si a aruncat-o inapoi in ocean spunand: ?Pentru aceasta steluta eu am facut o schimbare majora!?
Ce mai reprezinta cuvintele ?misiune, misionarism, salvarea oamenilor, etc.? pentru mine si tine, in acest post-secol XX, adica secolul XXI, cel cu si al hipervitezei? Te intrebi: ?Hiperviteza inspre ce?? – inspre pierzare vesnica, cel putin din punctul de vedere al neprihanirii si sfinteniei pe care o cere Dumnezeu de la oameni.
Care este scopul vietii tale? Sa termini o scoala buna? Sa faci o afacere ?desteapta?? Sa te
mariti / insori? CARE ESTE SCOPUL VIEtII TALE?
Avraam a fost chemat de catre Cel Prea inalt sa iese afara din tara si din neamul lui, sa mearga in tara promisa. Noi suntem chemati sa iesim din imparatia intunerecului si sa-i scoatem si pe altii.
Hai sa ne gandim: iti cunosti cumva strabunicii care au trait prin anul 1901? Sau 1801? Ei au existat, dar nu mai stie NIMENI absolut nimic de ei. Doar Dumnezeu. Poate si cu tine si cu mine se va intampla la fel, peste 100 sau 200 de ani, daca nu vine Domnul mai curand. Nu o sa mai stie nimeni nimic despre noi. Atunci, care sunt lucrurile pentru care merita cu adevarat sa te ?cheltuiesti?, pentru care merita sa lupti, pentru care sa arzi, pentru care sa mori chiar?
iti pasa de cei care pier? Esti un misionar pentru ei, un aducator al vestii bune? iti investesti TOATa viata in a-i salva pe cei din jur?
Pavel spunea: ?M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da, in ?ziua aceea?, Domnul, Judecatorul Cel drept.? Eu si cu tine, ce fel de lupta ne-am luptat, ce fel de alergare am ispravit si ce cununa vom primi?

Ioan Ciobota
Radio Vocea Evangheliei – Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *